Vi behöver fler konsumenthjältar!!

Nu är det klart vem som får konsumentpriset Blåslampan 2012 – Egen El. GRATTIS till detta företag som sätter fart på utvecklingen och grattis till Johan Ehrenberg, pappa till idén och företaget. Under en prisutdelning på Bryggarsalen i Stockholm alldeles nyss lyftes fem ”konsumenthjältar” fram – fyra finalister och ett hedersomnämnande. Det är Fredrik Gerttén, företaget Allwin, Joel Dahlberg och alltså Egen El. Samt den outtröttliga aktivisten och journalisten Charlotte Reimerson, 85 år. Dessa har vaskats fram ur 21 nomineringar, ett styvt arbete. Det finns många som arbetar för konsumenterna, öppet eller i det tysta, och Sveriges Konsumenters och Råd & Röns idé är att lyfta upp några som har gjort ett hästjobb och som samtidigt kan tjäna som inspiration och uppmuntran. Det gäller definitivt de fem vi har uppmärksammat och som gammal ”konsument-uv” som jag känns det otroligt kul! Jag tycker också Egen El är extra spännande eftersom detta verkligen är en framtidsfråga. Här kommer mycket att hända de närmaste åren och det är viktigt att det sker på konsumenternas villkor. Se bland annat min debattartikel i Ny Teknik, som också fick svar av Anna-Karin Hatt idag. Egen El är ett sätt att lära sig energi och energisparande. Egen El är ett sätt att tillsammans göra långsiktiga investeringar. Egen El är ett sätt att erövra makt från de stora energijättarna och öka självförtroendet och makten hos vanliga energikonsumenter. Bravo! Nu återstår att se vem som får priset 2013. Nomineringen börjar NU!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *