Överbeskyddad eller försökskanin?

Mindre än ett dygn kvar till vårt stora seminarium ”Lämnar politikerna konsumenterna i sticket?” med påföljande utdelning av konsumentpriset Blåslampan. Och det ska bli SÅ spännande. Över hundra anmälda, två ministrar på scenen och andra namnkunniga politiker som ska diskutera frågan om politikens ansvar och roll att skydda konsumenterna. Är vi överbeskyddade eller är vi försökskaniner, där företag får alltför fritt spelrum att skada vår ekonomi och vår hälsa? Jätteviktiga frågor,  det ska bli intressant att höra debatten i morgon.  Konsumenterna utsätts ju för många risker: Skuldfällor, hörselskador, riskabla kemikalier, skräpmat, hantverkstvister, leksaker som kan leda till olyckor… Det är viktigt med en ständigt pågående debatt om konsumentskydd och vi hoppas kunna bidra till att hålla grytan kokande och påverka politiken där det finns brister. På kvällen delas alltså Blåslampan ut för tionde året. Finalisterna är klara men i morgon blir det klart vem av dem som verkligen åker därifrån med en tvättäkta blåslampa och tio tusen kronor. Vi hoppas att alla finalisterna kommer att inspirera andra att jobba med konsumentfrågor på olika sätt, som individer, som journalister, författare, filmare,  i organisationer och i företag. För det behövs mer, mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *