Om Sveriges Konsumenter

Sveriges Konsumenter är den breda, samlande konsumentrösten i Sverige. Det är en oberoende, partipolitiskt obunden konsumentorganisation med 20 medlemsorganisationer, som representerar stora delar av den ideella sektorn. De arbetar för att stärka konsumenternas makt via lobbying, opinionsbildning och folkbildning. De arbetar här i Sverige, i EU och i övrigt internationellt. Visionen är ett hållbart samhälle där konsumentens röst och rätt är stark. Rollen är att vara en unik, samlande kraft av och för konsumenter som arbetar för konsumentens makt och rättigheter och en hållbar utveckling.

Under tiden november 2004 – februari 2024 var jag generalsekreterare för organisationen. Den utvecklades stort under de åren, från tre till femton anställda och en starkare och mer respekterad ställning i samhället.

Sedan 2006 ger Sveriges Konsumenter ut Sveriges enda renodlade, annonsfria konsumenttidning, Råd & Rön. Sedan 2008 bedriver vi också konsumentvägledning åt stadsdelar i Stockholm och kommuner i landet samt åt medlemsorganisationer i projektet ”Konsumenträtt för alla”.