Poäng till Miljöpartiet

Tävlingen Bästa Budget är över för den här gången. 20 september var det regeringen, denna veckan har den rödgröna oppositionen presenterat sina alternativ. Mycket har sagts om bäst, effektivast och mest ansvarsfull. Med konsumentglasögon på går det att se en del skillnader. Till allra största delen är det mörker, konsumentpolitiken nämns knappt och får i sammanhanget små mikrobetalningar. Men när det gäller stöd till konsumentorganisationer och myndigheter finns det ett parti som sticker ut: Miljöpartiet. De satsar 15 miljoner extra i stöd till konsumentrörelsen och 20 miljoner extra på Konsumentverket, för deras marknadsbevakning. Friskt och fräscht och insiktsfullt med tanke på läget för konsumenterna idag och behoven av stöd och skydd framöver. Regeringen understryker gång gång hur viktiga de ideella organisationerna är. Bland annat sker det i propositionen 2009/10:55 En politik för det civila samhället, där man vill stärka förutsättningarna för det civila samhällets att bidra till samhällsutveckling och välfärd både som röstbärare och opinionsbildare. Men sker det genom reella resurser. Svar: Nej. Vilket parti på regeringssidan blir först och bäst i att matcha Miljöpartiet i den här grenen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *