Mat – valfråga 2014

Almedalen är (nästan) slut, själv har jag lämnat ön men tillåter mig en liten summering. Det blev som väntat mera, Almedalen verkar inte ha några gränser, ett tag pågick tydligen ett hundratal seminarier parallellt. Och än värre lär det bli valåret 2014. Temana var mycket vård, energi, skola. Och mat. I vår egen EU-debatt (som går att se som webb-tv) sa alla de närvarande att maten troligen skulle bli en stor stridsfråga under den kommande mandatperioden i Europaparlamentet. Många kom också till Konsumentföreningen Stockholms utmärkta seminarium om hästköttskandalen och till min och Anna-Maria Corazza Bildts pratstund om EU:s matpolitik (också på webb-tv). Plus en mängd andra ställe, inte sällan med koppling till kött och/eller till hållbar konsumtion. Positivt! Kf Stockholm redovisade för övrigt en intressant undersökning som visade att köttskandalen fått en av fyra att äta mindre kött. Intressant. Tror vi får en ökande köttdebatt, precis som jag skrev i ett tidigare blogginlägg. Och nästa år är Sveriges Konsumenter i Almedalen igen – det kan du räkna med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *