Prisvärda kämpar

Om två veckor står det klart – vem får 2010 års ”Blåslampa”? Det är Sveriges Konsumenters och Råd & Röns pris till den som gjort mest för konsumenterna. Jag har suttit i juryn och det har inte varit lätt. Fyra starka finalister finns nu – Stefan Jarl, Mats-Eric Nilsson, Zarah Öberg och Pricerunner. Det känns bra att kunna lyfta berömvärda insatser på det här sättet. Behovet är stort av förebilder, vardagshjältar och inspirerande exempel på konsumentområdet. Det är viktigt att visa att det går att göra något åt orättvisor, problem och faror som vi utsätts för. Förra året gick priset till Camilla Sparring, dalkulla, undersköterska som genom sin ilska mot dålig mat i mat och skola har fått nästan 100 000 att skriva på ”Matupproret”. Bravo, ett exempel att följa. Nätet ger större möjligheter än förr att dra igång kampanjer, samla anhängare för ett gemensamt mål. Idén med konsumentpriset är just att mobilisera, att få fler att resa sig. Att bidra till att konsumentmakten blir starkare. Blåslampan symboliserar just att man sätter eld i baken på utvecklingen. På företagen.

Vill du vara med på prisutdelningen är du välkommen, det finns platser kvar. Birgitta Ohlsson, vår nya konsumentminister, är prisutdelare. Sista anmälningsdag är fredag 29 oktober. Gå in på hemsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *