EU:s tioårsplan talar tyst om konsumenterna

Hört talas om EU 2020? Nej, tänkte väl det. Det är en ambitiös framtidsplan för unionen, som bygger på att vårt europeiska gäng ska skapa tillväxt som är ”smart, hållbar och inkluderande.”
Igår bjöd Birgitta Ohlsson, EU-minister oss och några andra frivilligorganisationer till en hearing. Det gör ministrar ibland, i olika ämnen, och det är förstås ett gyllene tillfälle att lobba för sin sak. I vårt fall konsumenterna. Ministern lyssnade uppmärksamt, och som vid alla sådana hearingar får man hoppas att det blir synliga resultat. Jag framförde att EU-planen talade väldigt lite om en viktig grupp: Konsumenterna. Som så ofta beskrivs en stark inre marknad och handel över gränserna utan att konsumentmakten nämns. Trots att starka konsumenter är en FÖRUTSÄTTNING  för en inre marknad. Läs mer om EU 2020 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *