Passionslöst

Vänder man på flaskan upptäcker man att det bara är en liiiiiten del av sanningen.

Man blir så trött. Hoppades lite naivt att industrin var på väg bort från skojet att benämna matvaror nåt de inte är. Du vet, svampsoppa med någon procent svamp och jordgubbskräm med nästan bara äpplen och bara spår av jordgubbe. Men nu har ärevördiga ICA begått ett rejält självmål genom att sälja en läsk med PASSIONS FRUKT i jättebokstäver på etiketten. Den som har god syn och bemödar sig att vända på flaskan ser att det inte precis är någon dominerande ingrediens. 0,014 procent passionsfrukt. Man tror knappt det är sant. Ungefär en tiondels promille. En femtedels milliliter, om jag räknar rätt på min kalkylator. Inte ens en droppe. Okej, det finns större konsumentproblem, men det här lurendrejeriet är definitivt inte värdig en butikskedja som ICA. Vad sägs om lite ärlighet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *