Nya fiffiga bankavgifter

Först tvingas bankerna ut oss på gatan för att ta ut pengar, genom att avgiftsbelägga kontantuttag i kassa. Nu rensar de successivt ut uttagskorten genom att lägga på en avgift för dessa. Alltså för att få sina egna pengar. Eller som en kund säger i en DN-intervju idag ”Jag lånar ut mina pengar till banken till en låg ränta, sedan lånar banken ut dem till en högre ränta och tjänar pengar. Ska jag då betala för att komma åt mina pengar?”. Vi ska alltså alla tvingas skaffa kreditkort. Som självfallet har en årsavgift på ett antal hundralappar.

Nu väntar vi på nästa steg. Vad ska bankerna lägga avgifter på härnäst. Varje internet-transaktion som vi själva sköter åt banken via våra datorer? Eller något annat fiffigt?

Ett svar på ”Nya fiffiga bankavgifter

  1. Jag läste om att en norsk bank (minns tyvärr inte vilken) gav kunden en liten slant varje gång denne använde bankomaten istället för att gå in på banken och ta ut pengar. Det är en mycket bra idé, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *