Kristet budskap till konsumenterna

Göran Hägglund var den enda partiledare som själv svarade på vårt upprop till partierna i början av året om konsumentpolitiska program. Han lovade där att ”ta vara på” konsumentpolitiska frågor och att komma med utspel. Så många sådana har vi nu inte sett. Kristdemokraterna har liknande syn som alliansbröderna på detta område, frihet och eget ansvar, vilket också betonades på debatten i onsdags i Almedalen. Det vill säga tron på att det mesta går av sig själv om man bara informerar konsumenterna och har bra märkningar. Konkurrens är också ett honnörsord och de vill ha mer avskräckande straff för kartellbildning. Men på vissa ställen sticker Hägglunds parti ut: Etiken i konsumentpolitiken. Det innebär skarpa krav på djurskydd och en mer restriktiv hållning mot GMO-grödor. Inte dumt alls. Vi får se vad de kan och vill genomdriva i verkligheten om de får chansen.

Ett svar på ”Kristet budskap till konsumenterna

  1. Jag hoppas att KD får stanna kvar i riksdagen kommande mandatperiod och kanske genomföra några av dessa punkter. Tyvärr har de så få mandat (och kommer säkert få det om de ens blir kvar) att de har mycket svårt att hävda sig gentemot sina Allianskompisar. Men hoppas kan man ju alltid 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *