Högtryck för konsumentfrågor

Massmedia har den senaste veckan varit ovanligt späckat med konsumentfrågor. Glädjande! Man kan bara hoppas att det smittar av sig på årets övriga 51 veckor, så att dessa vardagsfrågor får sin rättmätiga plats i spalter, radio- och TV-inslag. Det har handlat om djungeln av miljömärken (DN söndags), problemet med all mat som slängs av butikerna (Bland annat Aktuellt i tisdags med Louise Ungerth och TT under sommaren, där jag själv uttalat att butikerna borde sänka priset på mat nära bäst före-datumet), ny lag om TV-reklamen (alla medier). Och så bisfenolen (se gårdagens blogg). Hur ofta har vi sett en debattartikel i ”drakarna” om konsumentpolitik? I tisdags kom den i alla fall, rubricerad ”Ge oss en konsumentpolitik värd namnet” och signerad journalisten Carl Öström. I söndags hade också DN en utmärkt och kritisk ledare om att centerpartiet vill låta bönderna använda mer antibiotika i djurhållningen, ett mycket märkligt förslag med tanke på problemen med antibiotikaresistensen.

Ett svar på ”Högtryck för konsumentfrågor

 1. Jag har containers med kyl/frys-samt atmosfär
  utrustn. som ger kött och fisk 30 dagars håll-
  barhet,sallader 50. Meningen är att exportera
  dessa produkter även renkött som färskvaror
  och imp. frukt-och grönsaker av 1-a klass.Jag
  vill även kombinera atmosfärutrustningen till en butiksenhet där produkter med kort hållbar
  het som t ex nymald köttfärs kan förvaras och
  därmed reducera svinnet på flera produkter.
  Jag söker 500,000 kr som bidrag för utv.o startbidrag. Verksamheten är ideell och avbryt
  er ICA et consortews import av frukt-o gröns.
  vars kvalite-och vitaminhalt ej kan mätas i Brix
  instrum. Har Ni eller har Ni relationer för mitt
  önskemål.
  Ingvar Johansson K-A system Halmstad
  tel 0761-309125

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *