Efterlyses: Gemensam politik

I höstens val har vi två tydliga regeringsalternativ? Eller..? Jo, vi vet att antingen ”de fyras gäng” eller ”de tres gäng” kommer att regera. Men vad har de för gemensam politiken om livsmedel, om finansiella tjänster, om konsumentvägledning..? Vi har ingen aning. Konsumentpolitik har man inte pratat ihop sig kring, nattmanglingarna har gällt andra och mycket mer resurstyngda politikområden. Det vore mycket välkommet med en sådan gemensam deklaration nu när valrörelsen går in på upploppet, men för att vara ärlig är jag pessimist.  Det är illa nog att inte partierna har tagit fram aktuella, egna konsumentpolitiska program.

Tyvärr blir det sannolikt inga gemensamma utspel kring dessa frågor nästa vecka, i det  politiska jättefyrverkeri som går under benämningen Almedalen. Jag ska själv vara där och göra vad jag kan för att ställa just konsumentfrågor, men konkurrensen är mördande kring vad som ska hamna i fokus. OM det blir ett gemensamt utspel så kommer det att handla om maten. Vi får se. När jag och Carina Lundgren från Råd & Rön ska fråga ut företrädare från de sju riksdagspartierna den 7 juli så blir det inte bara frågor om partiernas politik. Utan också om gemensam politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *