Bravo, Uppdrag granskning

Uppdrag granskning på SVT har nu levererat två utmärkta reportage som visat hur staten – vi skattebetalare – skottat in miljarder i två branscher, varav en hel del kan ifrågasättas. Det ena gäller bankerna, som under finanskrisen emottog enorma stöd och garantier – och samtidigt gav chefer bakom missgreppen svindlande avgångsvederlag och fortsatte med frikostiga bonusar. Det andra gäller elbranschen, där systemet med elcertifikat uppenbarligen missbrukats så att de stora bolagen kunnat få täckning för investeringar med tveksamt värde för miljön. Se gärna programmen på SVT Play. Granskningen av bankerna lär för övrigt fortsätta. Bravo! Det paradoxala är att regeringen så lättvindigt är så generösa mot ett näringsliv som borde kunna stå på egna ben i kraft av sina resurser. Men samtidigt satsar kaffepengar på konsumentpolitiken – alltså att bidra till att få starka och medvetna konsumenter som gör att marknaden fungerar som den ska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *