Bättre mat åt barn och sjuka

Vi brukar kämpa för medvetna val av livsmedel, men det inskränker sig till vad du hittar på butikshyllorna. Varje dag serveras tre miljoner offentliga måltider, oftast åt äldre, sjuka och barn. Här finns inget utrymme för konsumentmakt och medvetna val, istället får man hoppas att kommunen eller landstinget ställer miljö-, etik, djurskydd eller hälsokrav. Vilket de alltför sällan gör. Vilket är skandal. Möjligheterna finns, men det brister i kunskap och engagemang. Nu är det val och då har Sveriges Konsumenter och LRF gemensamt bestämt sig för att ställa politikerna mot väggen i denna fråga. Det sker på onsdag klockan 14-16. Välkommen du också. Här kan du läsa inbjudan och Sveriges Konsumenters valplattform med krav i denna viktiga fråga.

Ett svar på ”Bättre mat åt barn och sjuka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *